Woensdag 18 mei 2016 18:07

Perfecte wenkbrauwen creëer je zo

Tips voor mooie wenkbrauwen

Perfecte wenkbrauwen als Cara Delevingne kun je zelf makkelijk creëren met de juiste producten en de juiste tools. Dit heb je nodig:
 

  • Pincet/epileerdraad
  • Wenkbrauwschaartje
  • Ilah Brows travelkit (incl. verschillende teinten poeders, balsem en kwastje)
  • Ilah Brows wenkbrauwpotlood
  • Ilah Brows stencils
  • Luxe wenkbrauwborstel


Hoe creër je de perfecte wenkbrauw?
Als eerste begin je met het 'meten' van jouw wenkbrauwen. Dat doe je door een penseel langs de neus omhoog richting de wenkbrauw te leggen. Je kunt voor het gemak een streepje met een wenkbrauwpotlood trekken om precies te zien wat je kunt epileren. Vervolgens leg je het penseel naast de neusvleugel langs de buitenkant van het gekleurde deel van het oog. Dit is vaak het hoogste gedeelte van de wenkbrauw, en hier zou je eventueel een hoekje in kunnen maken. Als laatste leg je het penseel weer langs de neusvleugel, naast de buitenkant van het oog. Dit wordt het uiterste van je wenkbrauw. Komt jouw wenkbrauw niet tot hier? Geen probleem, maar hou het wel regelmatig met epileren in de gaten zodat je kunt 'sparen' voor de perfecte wenkbrauwvorm.

Perfectioneren
Als je hele volle wenkbrauwen hebt kunnen ze soms warrig ogen. Door met een wenkbrauwborstel de haartjes naar boven te kammen kan je de haartjes makkelijk bijpunten. Let er wel op dat je niet een te groot van het haartje wegknipt, omdat de uiteinden dunner zijn als het midden, waardoor je gaat zien dat ze geknipt zijn. Als je helemaal tevreden bent over de vorm, kan je beginnen met het bijtekenen of poederen. Hiervoor heb je de stencils, travelkit en het potlood nodig. In de travelkit zit een balsem die ervoor zorgt dat de poeder goed aan de wenkbrauw hecht en tot wel 48 uur blijft zitten. Breng deze eerst dun aan en borstel hier met de wenkbrauwborstel overheen zodat hij goed verdeeld wordt. Afhankelijk van jouw voorkeur kun je nu het potlood of de poeder aanbrengen.

Nog vollere wenkbrauwen?
Heb je geen eigen haartjes meer of zou meer haartjes willen, dan zijn de wenkbrauwextensions of de microblading een goede mogelijkheid. De wenkbrauwextensions kunnen zowel op de huid als haartjes geplaatst worden, wat voor een mooi vol effect zorgt. Als je resultaten voor op de lange termijn wilt, is microblading ideaal. Hierbij wordt er met flinterdunne mesjes inkt op de huid aangebracht en worden de natuurlijke wenkbrauwhaartjes nagemaakt. Hierbij wordt de vorm van de eigen wenkbrauw gevolgd. Deze behandeling bestaat nog niet zo lang maar is nu al razend populair. Voor deze behandelingen kan je bij Beauty by Lisa terecht.